Stalen trap

Stalen trap laten maken?

Specificaties

Bent u van plan een nieuwe trap uit te kiezen voor uw woning of bedrijfspand en denkt u erover na om een stalen trap te kiezen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij BLOM B.V. zijn we gespecialiseerd in het produceren van stalen trappen op maat en hebben we jaren ervaring op dit gebied. Een stalen trap biedt vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten trap. Toch bent u waarschijnlijk benieuwd wat de mogelijkheden zijn, wat er bij komt kijken en wat de gemiddelde kosten zijn bij het laten maken van een stalen trap. Daarom leest u hieronder meer informatie over stalen trappen.

Specificaties

Maximale afmeting3.980 x 1.980 mm
Standaard levertijd5 werkdagen
Snijbereik staal0.5 – 25 mm
Snijbereik RVS0.5 – 20 mm
Snijbereik aluminium0.5 – 10 mm

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Voordelen stalen trap

Een stalen trap bevat vele voordelen. Een belangrijk voordeel is dat deze onderhoudsvriendelijk is. Een stalen trap wordt gemaakt van duurzaam materiaal dat tientallen jaren meegaat. Naast dat een stalen trap onderhoudsvriendelijk is, geeft deze vaak ook een chique uitstraling.

De veiligheid van een stalen trap ten opzichte van bijvoorbeeld een houten trap is ook erg belangrijk. Een stalen trap staat steviger dan hout en daarnaast is deze ook veel brandveiliger. Een stalen trap kan u daarnaast goed combineren met andere materialen zoals bijvoorbeeld glas.

Materialen stalen trap

Stalen trap op een dak

Het materiaal van een stalen trap is roestvrij staal (RVS) of metaal. Bij uw ontwerp kijken we naar uw wensen en de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk dat u goed nadenkt over de overige materialen zoals bijvoorbeeld houten treden of een glazen wand.

 

RVS trap

Een RVS trap wordt gemaakt van roestvrij staal en heeft verschillende voordelen ten opzichte van trappen van bijvoorbeeld hout. Een RVS trap geeft namelijk een luxe uitstraling en is tegelijkertijd ook goed bestemd tegen verschillende weersomstandigheden. RVS trappen worden veelal gemaakt in combinatie met bijvoorbeeld een RVS leuning. Daarnaast worden ook vaak glazen balustrade en eiken houten treden toegevoegd. Een RVS trap wordt vaak gezien als erg representatief en wordt regelmatig gebruikt als blinkvanger in de entree van kantoorpanden.

 

Stalen trap

Naast een RVS trap, is het ook mogelijk om een stalen trap te laten maken. Een stalen trap geeft vaak ook een chique uitstraling net zoals een RVS trap. Een stalen trap wordt dan ook vaak gebruikt om een creatieve of designtrap van te maken. Het materiaal is namelijk goed te vormen en daarnaast in elke kleur te brengen. Een stalen trap leent zich ook uitstekend voor intensief gebruik in kantoren of bedrijfshallen.

De kracht van Constructie & RVS bij BLOM B.V. is dat wij samen met u , de klant, uw idee/probleem inventariseren en analyseren, zodat wij een gerichte en op maat gemaakte oplossing kunnen ontwikkelen. De problemen die wij tegenkomen bij klanten en de oplossingen die wij hiervoor ontwikkelen zijn zeer veelzijdig. Zo kunnen wij helpen met het bedenken en produceren van oplossingen voor:

 

 • Het creëren van ergonomische werkplekken voor uw werknemers,
 • maken van bordessen, trappen en constructies,
 • het optimaliseren van interne en externe transportsystemen,
 • ook ondersteuning van uw technische dienst behoort tot de mogelijkheden.
blom-groep-bv-quality-rotary-carrousels-koeien-zij-aan-zij-binnen-foto-1

Soorten stalen trappen

Er bestaan verschillende soorten stalen trappen met elk hun eigen kenmerken, materiaalsoort en voordelen. Hieronder zullen wij de mogelijke soorten trappen beschrijven waarvoor u bij ons terecht kunt:

Stalen steektrap

Stalen steektrappen worden gekenmerkt door een eenvoudige bouw. Een steektrap wordt vaak gebruikt om een simpele trap te maken in bijvoorbeeld een garage of naar een kantine vanaf een werkplaatst. Het gaat hierbij vaak om plekken waarbij weinig ruimte is. Een steektrap is hiervoor de ideale oplossing.

Stalen brandtrap

Een stalen brandtrap is essentieel om de veiligheid te kunnen bieden in een pand of woning. De brandtrap moet een snelle uitweg bieden en een groot gewicht kunnen dragen in het geval van calamiteiten of escalatie. Stalen brandtrappen moeten altijd voorzien zijn van antislip treden zodat de gebruiker ten alle tijden grip heeft in een nood situatie.

Stalen spil of wenteltrap

Een stalen spiltrap of wenteltrap wordt gekenmerkt door de spil die in het midden van de trap zit. Hierdoor heeft de trap weinig ruimte nodig ten opzichte van andere trappen. De stalen spil of wenteltrap is daardoor ideaal om in een kleinere ruimte te bouwen. Een wenteltrap dient daarnaast wel stevig gemonteerd om veilig gebruikt te kunnen worden.

Onderdelen stalen trap

Een stalen trap heeft meerdere onderdelen, zoals een trapleuning, treden en de vorm van een trap. Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken welke onderdelen u in welk materiaal wilt laten maken. De afwerking van een stalen trap in verschillende kleuren mogelijk, vaak wordt zwart gebruikt maar dit hoeft dus niet.

Stalen trapleuning

Er bestaan verschillende soorten stalen trapleuningen, zo kunt u een trapleuning in ronde, vierkante maar ook rechthoekige vorm laten maken. De ronde stalen leuningen worden vaak gekozen voor een vriendelijk uiterlijk, de vierkante leuning daarentegen wordt veelal gebruikt voor een chiquere uitstraling.

blom-groep-bv-quality-rotary-carrousels-koeien-zij-aan-zij-binnen-foto-1

Samen naar de trap op maat

Materialen stalen trap

De keuze materiaal voor een metalentrap is RVS, staal of aluminium. Bij een ontwerp kijken we naar uw wensen, de mogelijkheden en toepassing. Daarnaast is het belangrijk dat u goed nadenkt over de overige materialen zoals bijvoorbeeld houten treden of een glazen wand.

 

Kosten stalen trap

De kosten van een stalen trap zijn sterk afhankelijk van de grootte, het aantal treden en het materiaal wat wordt gebruikt. U kunt bij ons kosteloos een offerte opvragen.

 

Bent u van plan om een stalen trap in huis, bedrijfspand of gebouw te plaatsen, dan kunt u deze samen met onze calculatieafdeling samenstellen.

 

Elke trap heeft zijn specifieke gegevens bij een brand- of vluchttrap worden er andere eisen gesteld via het bouwbesluit als een entree trap of een trap in een woonhuis. Om een trap te bouwen hebben we allereerst een aantal gegevens nodig.

 

 1. Locatie, begane grond of verdieping.
 2. Is het een binnen of buiten trap. ?
  Brand-, vluchttrap, publieke trap of een trap in een woonhuis.
 3. Totale traphoogte
  Bij het bepalen van de traphoogte bepalen wij de op- en aantrede en of het noodzakelijk is om een bordes toe te passen.
 4. Afmeting ruimte waar de trap geplaatst wordt
 5. Materiaalkeuze:
  Trap: Staal, RVS of Aluminium
  Trede: Staal, RVS, hout, glas
  Vulling hekwerk: Spijlen, glas, geperforeerde plaat of gaas
  Handregel: Strip, koker, buis
 6. Conservering:
  Poedercoaten in een standaard RAL-kleur
  Thermisch verzinken volgens NEN-EN-ISO 1461
  Gestraald en gemenied

Uitgelicht project

BLOM constructie & roestvrijstaal heeft voor het Spaarne Gasthuis Zuid in Haarlem een inspectiebordes gerealiseerd. Omdat de inspectieluiken te hoog zaten heeft Blom bordessen gemaakt en geplaatst op de bestaande staalconstructie zodat inspecties veilig uitgevoerd kunnen worden. Bekijk het resultaat!

Heeft u een vraag over ….?

blom-groep-bv-constructie-en-rvs-doorklik-constructie

Mr. Blom

Functie/titel

Neem voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte contact op via het contactformulier.